dijous, 26 de novembre del 2009

Una setmana diferent fora de la universitat

Aquí teniu el video que vam realitzar dues companyes meves de seminari i jo durant la setmana d'activitats extraordinàries, esperem que us agradi!

dimarts, 24 de novembre del 2009

6 universitats, una sola missió

He trobat interessant poder compartir amb tots vosaltres aquesta noticia que va sortir ahir dilluns 23 de desembre en el Periódico.
El que m'ha cridat la atenció és que la Universitat en la qual anem, URL, sigui una de les candidates per a quedar la primera de totes en el rànking. Entre altres universitats de Barcelona és troba la UB, la UAB, la UPC, UPF i la URV de Tarragona.
Ara només falta esperar el 30 de novembre y veure quina de totes elles n'és la guanyadora.
Poder aquesta no resulta la paraula adequada ja que tots aquests centres tenen molt de prestigi i no només pel simple fet de rebre un premi despretigem més o menys un centre acadèmic, el qual sigui públic o privat tenen com a missió implantar, inculcar, ensenyar coneixements als joves universitaris.

Nens prodigi

Aquí teniu el PowerPoint que la meva companya i jo hem exposat en el debat d'avui dimarts 24 de novembre.


divendres, 13 de novembre del 2009

Windows Movie Maker

Una eina que ens seveix per a poder crear vídeos al nostre gust: Windows Movie Maker. Aquest programa de software lliure, ens permet realitzar montatges combinant la imatge i el so, a la vegada que tu també pots escriure i editar alguna frase per reforçar el so i la imatge. Aquesta eina ens permet crear seqüències amb moviement seleccionant les imatges que nosaltres volem i la música més adient per a realitzar el vídeo. Windows Movie Maker és un software d'edició de vídeo que queda inclosa en les noves versions de Microsoft. Conté un ventall molt ampli de possiblitats que et permet jugar amb les eines que t'ofereix el programa com ho són els diferents efectes de color (blanc i negre, sepia, litografia...) les transicions, que són els moment que hi han entre imatge i imatge. Aquestes poden anar deixan passar la imatge a partir de diferents plantilles que el programa té (forma de cor, estrella, ventall, circular...) Altres eines editores que ofereix el programa són els títols o crèdits, la pista d'audio, que ens permet modificar o allargar la cançó o grabació i la narració cronològica.

El nostre treball a consistit a agafar un troç de text, ja sigui poesia o prosa i grabar-lo amb la nostra veu amb un programa que ja havíem utilitzat anteriorment, l'Audacity, programa que permet emmagatzemar i editar so.
Quan teniem el text grabat, l'hem exportat com a WAB i l'hem guardat amb el títol de "ABRAZOS" en el meu cas.

Seguidament, hem obert el programa de Movie Maker i hem seleccionat les imatges que trobàvem més adequades a les paraules del text per poder interrelacionar-ho tot, veu i imatges.
He fet servir imatges cercades per Google, però també he volgut afegir-ne dos on les protagonistes són la meva mare, la meva germana i jo.

A la hora de posar-les al lloc que voliem ham hagut d'arrosegar-les amb el ratolí i portar-les cap a les graelles que hi ha a la part inferior del programa, tenint seleccionat el modo "mostrar escala de tiempo".
Un cop ordenades, hem editat la pel.lícula i hem vist les transicions del video seleccionant les que més en agradaven, d'aquesta manera, quan el video estava en "play", les imatges hi apareixien de maneres diferents. També hem pogut veure els efectes de video modificant o no d'aquesta manera les imatges.

Un cop enllesitada la part organitzativa i creativa del video, hem exportat l'audio, la nostra veu, aquest cas amb el mode "mostrar guión gráfico", i l'hem arrosegada com hem fet amb les imatges cap a la graella d'audio/música. Per poder ajustar la durada d'aquest i de les imatges creant una seqüència lògica i coherent amb la barreja d'imatges i audio hem ajustat aquestes dos amb les eines que t'ofreix la graella.

Per a poder crear un títol i uns crèdits finals al vídeo, hem anat a la graella d'editar i hem seleccionat aquesta opció, d'aquesta manera hem pogut incluir una tapa i una contrapotada al nostre treball. Els colors i el tipus de lletra es podien modificar al nostre gust.
En la part dels crèdits he utilitzat una altre música "Let it be" una cançó dels Beatles. L'hem exportada igual que hem fet amb la nostra veu i per ajustar-la hem utilitzat les eines del mode "Mostrar guión gráfico" per a que no es tallés en sec.

Un cop finalitzat el procés, a la pantalla de la dreta del programa es pot veure el resultat final del video i si escau, es pot modificar les vegades que facin falta si el resultat no és el que esperàvem.

Aquí està el meu resultat final, espero que us agradi!


dijous, 5 de novembre del 2009

PowerPoint

PowerPoint és un programa de presentació molt utilitzat en àmbits escolars o en els negocis. Està disenyat per a realitzar presentacions amb text esquematitzats i fàcils d'entendre amb animacions del text, imatges predisenyades o imatges que tinguis en el teu propi ordinador.
PowerPoint, de la companyia Microsoft, és un dels programes de presentació més extensos. Ve integrat amb el paquet de Microsoft Office com un element més.
Aquest programa consisteix amb una seqüència ordenada de diapositives que permet exposar de la manera més sintètica i estructurada una exposició. Les diapositives són imatges que es van desplegant en la pantalla i són l'element bàsic de la presentació. Cadascuna d'aquestes pot contenir text, gràfiques, imatges, enllaços...

En la classe d'avui hem aprés a com realitzar un bon PowerPoint i els avantatges i inconvenients per posar-ho a la pràctica davant dels alumnes.
Segons el meu punt de vista, és un bon sistema per a ensenyar als nens conceptes teòrics a la vegada que aprenen a sintetitzar les idees claus. Un dels seus inconvenients és que podem sobrecarregar la presentació posant elements que facin que el treball/apunts es facin més aviat entretinguts en comptes de ser dinàmics i entenedors.
El PowerPoint es un recolzament tecnologic, la versió primera del qual va ser creada al 1987, amb aquest, podem crear, seleccionar, sintetitzar i analitzar conceptes clau que podem transmetre en una conferència o debat.

Altres programes semblants a aquest són: el Google Docs i el Slide Share que comparteixen moltes de les característiques del Power.
L'estructuració d'aquest sempre és la mateixa. Consta d'una serie de diapositives on tu anotes els punts claus que aniràs treballant, unes accions que pots realitzar en el moment de seleccionar tu la diapositiva, unes animacions que poden fer que les imatges es belluguin per a crear més dinamisme i unes transicions en les quals es poden produir sons entre diapositiva i diapositiva.

Una de les finalitats d'aquest programa és transmetre informació de manera clara i ordenada per als alumnes i l'altre pot ser simplement per no fer tant pesades les classes utilitzant presentacions del tema o matèria que s'està tractant en aquest moment per a emocionar, seduir, cridar l'atenció i contruir per a que d'aquesta manera l'alumnat vegi que el paper i el bolígraf no són els únics elements per aprendre conceptes o prendre apunts.

Els avantatges que he llegit trobo que són de molt bon ús ja que totes faciliten l'aprenantatge de l'alumnat que és el que a nosaltres ens interessa, que es quedi amb les idees clau resumides i sintetitzades per, posteriorment, desenvolupar-les. Permet prendre apunts amb més facilitat, desenvolupar la memòria visual, permet estructurar esquemes i en molts casos, imatges i vídeos per donar un suport a les frases i/o petites anotacions clau.

En el cas contrari pot semblar que la utilització de les TIC a la aula faci veure que el professor no te ganes d'explicar la lliçó i per no malgastar el temps explicant el temari proposi un Power com a recurs.

Segons el meu criteri ens pot servir com a eina de suport a les classes i com hem dit abans, per fer-les més entenedores però no per deslliurar-nos de la nostra feina que es inculcar conceptes, actituds amb la nostra parla, perquè al cap i a la fi, si sóm metsres és per ajudar i despertar l'interès per l'asignatura i el món amb la nostra actitud davant de l'aula, no per a què un ordinador ens substitueixi.

dimecres, 4 de novembre del 2009

Retrat

És una noia amb la qual he compartit tres anys en la meva vida d'estudiant al col.legi. És una noia simple, senzilla i alegre que pot arribar a contagiar el seu estat d'ànim als que s'hi torben al seu voltant.
Físicament, el que crida més l'atenció és la seva mitja melena que cada dia va portant amb diferents estils de pentinats. Jo sóc bastsant observadora hi m'he fixat que a ella li deuen agradar molt les arracades ja que cada dia en porta de diferents penjant en les seves petites orelles, això si, d'un model estil "hippie".
La seva manera de vestir és casual i sol portar sempre texans amb una peça de dalt, ja sigui brusa, camisa o samarreta de color lila, que això ja ho sé jo, és el seu color preferit. En moltes ocasions també vesteix amb samarretes de ratlles horitzontals de diferents colors cridaners.
Un dels seus hobbies es anar al cinema però sobretot al teatre, aquesta informació la vaig poder extreure perquè per sort, anem juntes a seminari.
Sé que és una enamorada des petits i que es desviu per ells cada dia en la seva feina de matins de monitora de menjador o de vetlladora en algunes classes.
Resulta ser una persona molt activa i bastant xerraire amb la que pots parlar de qualsevol inquietud o problema. No li agarda ser el centre d'atenció de tothom i quan això passa pot ser que es senti cohibida per els altres.
Molt amiga dels seus amics, bona persona i simpàtica... així podríem descriure a la Laia.

dilluns, 2 de novembre del 2009

De dintre d'una poma...

La Laia, la Marta, la Meritxell i jo vam representar la cançó infantil de l'orugueta a classe, aquí teniu la nostra representació de la cançó a l'aula de música. Espero que us agradi.


diumenge, 1 de novembre del 2009

Prova de "revàlida" al final de la ESO

Ja no només s'haurà de fer una prova de nivell al finalitzar la Primària sinó que en el curs 2010-11 s'implantarà una al finalitzar la etapa dels 4 anys que dura la ESO (Educació Secundària Obligatòria)

La prova, es veu que tindrà unes característiques semblants a les que ja van fer els nens de sisè de primària al finalitzar el cicle superior. La prova serà de competències bàsiques i de cultura general. Aquesta no té per que demostrar el nivell real que els estudiants tenen però si que pot ajudar per orientar a les famílies dels alumnes quins han estat els resultats dels seus fills.
La nota d'aquesta serà externa al centre educatiu, ja que no influirà alhora de puntuar als estudiants. De tota manera, aquesta els hi pot servir per a que els alumnes decideixin quin ensenyament volen cursar després a la vegada que els pares poden ajudar-los en la seva decisió ja que, cursats els 4 anys d'ESO, els alumnes ja tenen el dret de decidir si volen continuar el curs escolar o prefereixen endinsar-se en el món laboral.
Aquesta mena de "revàlida" segons el meu criteri pot tenir una bona acollida amb els alumnes ja que aquests poden veure-la com a una eina per a motivar-los i arribar a treure uns bons resultats, dit d'altra manera, se la poden prendre com a un examen més del col.legi.
A la vegada pot arribar a reduir l'elevada taxa de fracàs escolar a Catalunya.